Simtävling i helgen och nya öppettider från 1 mars

50-metersbassängen är abonnerad för simtävling 24-25 februari. Välkommen att heja på våra simmare! Resten av badhuset är öppet som vanligt.

 

Från och med 1 mars gäller nya öppettider för receptionen under vardagar. Du som har träningskort eller klippkort kan som vanligt besöka oss från kl 6.  Se våra öppettider.

Frågor och svar

Här kan du se svaren på de vanligaste frågorna från våra besökare. Om du inte finner svar på din fråga är du välkommen att kontakta oss. 

Varför kan jag inte betala med kontanter?

Av bland annat säkerhetsskäl är Navet ett kontantfritt badhus. Det går bra att betala med kort i receptionen och i restaurangen.
Är du över 18 år och har Navetkortet eller köpt en engångsentré har du möjlighet att handla på kredit med ditt entréarmband i restaurang och shop. Du betalar sedan i receptionen innan du passerar ut genom utpasseringsgrindarna.

Finns det någon åldersgräns för barn som vill bada utan sällskap av vuxen?

Barn under 12 år samt icke simkunniga, oavsett ålder, måste alltid ha sällskap av en myndig person som är simkunnig och ombytt till badkläder.

Hur många barn får jag som vuxen ta med mig in för att bada?

Max 3 icke simkunniga personer oavsett ålder eller max 5 simkunniga barn under 12 år per simkunnig vuxen.

Jag ska följa med mina barn in, men jag ska inte bada. Måste jag betala?

Ja. Alla besökare betalar entré till anläggningen enligt gällande prislista. Barn under 12 år samt icke simkunniga, oavsett ålder, måste alltid ha sällskap av en myndig person som är simkunnig och ombytt till badkläder. 

Mitt barn är 12 år och simkunnigt och får bada utan sällskap av en vuxen, men har inget bankkort att betala entré och fika med.

Det finns två alternativ;
1. Du kan följa med barnet till Navet och betala entrén och ladda barnets entréarmband med valfri summa som sedan kan användas vid betalning i restaurang eller shop. Eventuella pengar kvar betalas tillbaka till ett bankkort eller som ett presentkort vid hemgång.
2. Du kan köpa ett presentkort på plats i receptionen eller på webben som kan användas att betala med i receptionen, restaurangen och shoppen.

Varför måste man duscha utan badkläder innan man badar?

Man ska alltid ska duscha utan badkläder innan man badar eftersom det är det enda sättet att bli helt ren innan man går ner i bassängerna. På så sätt blir det en trevligare upplevelse för alla. En annan fördel är att kloret i bassängerna inte fastnar på kroppen, eftersom kloret endast reagerar på smutspartiklar.

Jag vill motionssimma och undrar hur många banor som finns tillgängliga?

Det finns alltid motionssimbanor i 50-metersbassängen, men antalet banor och fördelningen mellan 50- och 25-metersbanor varierar. Aktuellt bokningsschema för 50-metersbassängen kan du hitta här.

Vi vill gärna bada i den lite varmare och avskilda Multibassängen. När är den öppen?

Multibassägen är en del av Upplevelsebadet och följer dess öppettider. Vi har många aktiviteter i Multibassägen och den kan därför vara abonnerad även under ordinarie öppettider. Aktuellt bokningsschema för Multibassägen kan du se här. Bokningsschemat är ett levande dokument och vi reserverar oss för eventuella schemaändringar.

Måste jag som medföljande assistent betala inträde?

Ja, du betalar en vanlig entrébiljett. Spara kvittot och lämna till din arbetsgivare.

Kan jag ta med mig egen matsäck och äta den på Navet?

Ja, det går bra att äta din matsäck i vår restaurang. Där har du även tillgång till mikrovågsugn.
Vill du ha något att äta eller dricka i relaxavdelningen kan det köpas i restaurangen.
Av säkerhetsskäl får glas och porslin inte tas med in i anläggningen.

Är det tillåtet att fotografera och filma på Navet?

Nej, det är foto- och filmförbud i hela anläggningen. Prata med personalen för eventuella undantag.

Finns det wifi på Navet?

Ja, i receptionen och i den torra delen av restaurangen har du som besökare tillgång till gratis wifi. Nätverket heter _Umea WiFi. För att kunna surfa gratis måste du först registrera dig enligt de instruktioner du får på skärmen när du väljer nätverket.

Måste jag ha med mig hänglås till skåpet?

Nej, du låser ditt skåp elektroniskt med armbandet som du får låna när du betalar inträde.

Kan jag hyra badkläder och handduk på Navet?

Nej, det kan du inte. Vi har badkläder och handduk till försäljning i vår shop som ligger i anslutning till receptionen.

Finns det ett gemensamt träningskort för Navet och USM?

Ja, i träningskortet Navet+ ges tillgång till både Navets och USM:s utbud av gruppträning och gym på Navet.

Vad finns för mig som besöker Navet med ett spädbarn?

Det finns gott om skötbord i badhuset. I anslutning till Pluppbassängen finns det ett skötrum och ett amningsrum med mikrovågsugn. Du har också tillgång till mikrovågsugn vid restaurangen.

Finns det badblöjor till försäljning?

Ja, vi säljer både engångs och vanliga badblöjor i vår shop som ligger i anslutning till receptionen.

Var kan jag ställa barnvagnen?

Barnvagnar ska lämnas på särskilda avställningsytor innanför entrégrindarna. Ta med eget lås om du vill låsa fast vagnen.

Vad gör jag om jag har glömt något på Navet?

Upphittade saker plockas ihop och sparas i anslutning till entrén i upp till två veckor innande skänks till välgörenhet. Värdesaker lämnas regelbundet till polisens hittegodsavdelning. Navet ansvarar inte för kvarglömda saker. Välkommen in för att söka dina ägodelar.

Hur varmt är det i bassängerna?

50-metersbassängen: 27°C
Hoppbassängen: 28°C
Upplevelsebadet: 30°C
Plupp barnbassäng: 32°C
Multibassängen: 34°C
Bubbelpool: 38°C

Ett badhus för alla

Tillgänglighet

Navetkortet

Vill du kunna bada, träna och relaxa på Navet så ofta du vill, gymma på Umeå Sport och Motion i Navet och bada på Umelagun under sommaren? Skaffa Navet+! 

Vattenträning