Navet är tillfälligt stängt för allmänheten

11 november till och med 13 december är bad och gruppträning stängt på grund av de lokala allmänna råden i Västerbotten. Reception, restaurang och USM håller öppet tills vidare med ordinarie öppettider. Läs mer om förändringarna.

Bada säkert på Navet

Navet tar spridningen av covid-19 på allvar och följer myndigheternas riktlinjer för att minska smittspridningen. På grund av skärpta nya lokala allmänna råd i Västerbottens län är Navet tillfälligt stängt.

Vy över upplevelsebassängen.

Information med anledning av covid-19

På grund av skärpta nya lokala allmänna råd i Västerbottens län har Navet från 11 november stängt för bad och gruppträning. Vi kommer att hålla stängt fram till och med 13 december eller till dess att de nya lokala allmänna råden hävs.

Vi kommer, enligt råden, att göra undantag för simskoleverksamhet, föreningsledd träning för barn och ungdomar födda 2005 eller senare samt för föreningsverksamhet som av riksidrottsförbundet klassas som elitverksamhet, som får fortsätta sin verksamhet. För simskola gäller max en medföljande vuxen per barn.

Baden är också öppna för de skolor som fortsätter sin simundervisning. De kommunala skolorna har valt att pausa simundervisningen för att undvika onödiga sociala kontakter och resande i kollektivtrafiken för eleverna. Beslutet är gemensamt för alla kommunala skolor. Fristående skolor omfattas inte av beslutet utan väljer själva om de vill fortsätta sin simundervisning.

Reception, restaurang och USM håller öppet tills vidare med ordinarie öppettider.

Automatisk frysning av kort

Vi kommer kostnadsfritt att frysa alla kort för kunder med abonnemang till och med 13 december. Vid eventuell förlängning av de lokala allmänna råden kommer vi att kontakta berörda kunder.

Kunder med Navet+ kan frysa sitt kort till och med 13 december men detta görs inte automatiskt. Kontakta Navet för att frysa ett Navet+.

För dig med friskvård på recept (FAR)

Du som har friskvård på recept (FAR) kan fortsätta att träna på våra Navet. Kontakta Navet för att veta hur du kan besöka oss. Vid besök ska intyg uppvisas.

Tips på fysisk aktivitet

Vi vill såklart att du fortsättningsvis ska kunna träna under denna speciella period, därför kommer här några snabba tips till att hålla igång:

  •  Ta en promenad eller joggingtur med en vän i lurarna.
  • Gå till lekparken med ditt barn och försök härma allt vad barnet gör.
  • Gör pausgympa med familjen. Starta lite musik och låt var och en i familjen välja en övning, kör respektive övning i en minut. Gör gärna flera varv och utmana varandra i svåra, knepiga eller roliga övningar. Det här går förstås också att göra digitalt om du har familj eller vänner på distans.
  • Testa ett digitalt träningspass. På sidan www.umea.se/seniortraning har vi samlat flera härliga träningspass och här finna även information om digitala rörelserundor. Sidan är ursprungligen för seniorer men vi lovar att det finns träningspass som passar dig, oavsett vilken ålder du är i.

Motionssimma i 50-metersbassäng

SLAPPNA AV

Relaxavdelningen

Vattenträning